De 5 beste games met Steam VR + handige tips voor jouw VR avontuur!

steam vr games

Geschreven door H.

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben Lotte, content creator bij Enjoy2day en ik verzorg de tofste content zoals deze blog. Kom ook eens kijken op onze Socials Waar wacht je nog op! Ik zie je zo..🤩

Je raadt nooit wat we gaan bespreken, Steam VR 🎮.

Ze beloofde de gaafste, nieuwste en beste game ervaring ooit. Dat is ze denk ik wel gelukt. Virtual Reality (VR) is erg hot en happening onder gamers die zich willen onder dompelen in een andere werkelijkheid, namelijk die van de game die wordt gespeeld. Sluit je af van de werkelijkheid en stap in een volledig interactieve 3D-wereld. Natuurlijk is het wel handig om te weten welke top VR-games je echt moet gaan spelen. Wij hebben er naar gekeken en geven jullie weer een handig overzicht met daarbij de beste tips om alles uit jouw VR avontuur te halen!

– Steam en VR; wat is het nou eigenlijk?
– Wat kost VR en waar moet je echt opletten?
– Wat zijn de top 5 VR games van Steam?
– Twee gratis VR games!

Neem iets te drinken en ga er even lekker voor zitten, want daar gaan we!

vr steam games

Wat is VR van Steam?

VR, ook wel Virtual Reality genoemd, is een computertechniek die ervoor zorgt dat je wordt afgesloten van de echte buitenwereld en je onder wordt gedompeld in een virtuele 3D wereld. Om VR te kunnen ervaren heb je een VR headset, een gaming PC en natuurlijk een VR-game nodig. Bij het gameplatform Steam zit je dan goed, want zij zijn de grootste aanbieder op de markt en bieden dan ook ruim 200 super toffe VR games aan die je kunt spelen. Deze games kun je eenvoudig halen met een Steam Giftcard.

Tip: let altijd goed op je echte omgeving. Zorg dat er niets in de weg staat of er iets raars kan gebeuren. 🎮

Wat kost VR en waar moet je echt opletten?

Om VR-games te kunnen spelen heb je een aantal dingen nodig. Om te beginnen een VR bril. Een gemiddelde VR headset kost je tussen de 400 en 600 euro. Wil je een professionele headset, dan gaat dat bedrag over de 1.000 euro. Daarnaast de hardware van je gaming computer. Die moet minstens besturingssysteem Windows 7 en een Intel Core i5-4590 of AMD FC 8350 processor hebben. Voor de overige systeemeisen van bijvoorbeeld de grafische kaart, kun je hier terecht voor een volledig overzicht. Tot slot heb je natuurlijk een VR game nodig. Hiervoor kun je een kijkje nemen in het ruime aanbod van Steam.

vr steam games

Steam VR games kopen?

Dat kan heel eenvoudig met de Steam Giftcards van Enjoy2day. Haal jouw Steam Giftcards snel en dompel je dezelfde dag nog onder in een virtuele 3D wereld. Direct geleverd in je mailbox; dat betekent dezelfde dag nog shoppen naar Steam VR games! 


Wat zijn de top 5 VR games van Steam?

Met een aanbod van meer dan 200 VR games is Steam het grootste gameplatform in de wereld. Ik hoor je denken; je wilt nu natuurlijk weten welke games de beste zijn en je dus echt moet gaan spelen. Wij geven jullie de 5 beste Steam VR games.

Half-Life Alyx Gameplay

Half Life: Alyx

Er werd nog over getwijfeld, maar met stipt op de eerste plaats staat de game Half-Life: Alyx. Het is de meest toonaangevende game geweest die geen afbreuk doet aan haar eerdere games in de franchise en de pure kracht van Virtual Reality laat zien. Jij moet de mensheid redden door het op te nemen tegen een buitenlands ras dat probeert de controle over de aarde te krijgen.

Een muzikale ervaring, Beat Saber

Jij moet in een futuristische toekomst, waarin de muziekbeats je om de oren vliegen, ervoor zorgen dat je alle beats doorsnijdt die op je af komen gevlogen. Beat Saber, het praten over deze game is saaier dan dat je de muziekritmes in je VR headset ervaart! 🔥Een fysiek spel, Boneworks

Ben je in voor wat actie? Dan is Boneworks het voor jou! Het is een fysiek VR avontuur waarin je met behulp van wapens jezelf een weg baant door het gevaarlijke landschap. Los de puzzels op en zorg ervoor dat je het einde van het spel haalt!

War of Wizards, een magisch simulatiespel

Voer krachtige spreuken uit die tot leven komen en versla je vijand. Als je een draak tekent, komt er een echte draak die voor je gaat vechten. Teken en spreek je spreuken uit om je vijand te slim af te zijn, want ook zij voeren spreuken uit!

Flashout 3 trailer

Nog even wachten op Flashout 3!

Het is nog maar heel even wachten, maar dan komt er weer een VR knaller uit. Flashout 3 gaat om alles wat je zintuigen prikkelt. Zware gevechten, luide muziek en adrenalineshots om uiteindelijk tot winnaar uitgeroepen te worden. Het is een vliegend race gevecht zonder zwaartekracht, hoe gaaf is dat! Zorg ervoor dat je wint, want je wilt deze race niet verliezen!


Wekelijks de beste games geheel gratis geselecteerd voor jou op Telegram. Word snel lid en begin meteen met gamen! Je leest het goed, gratis is ook echt gratis!


Twee gratis VR games

Natuurlijk zijn er ook een aantal gratis VR games te verkrijgen. Twee die daar in het bijzonder uitspringen; War Thunder en Payday 2. De een laat de ware kracht van de strijdkrachten zien, waarin gepantserde voertuigen, bewapende militairen en marineschepen centraal staan. De ander gaat om overvallen plegen in o.a. musea en banken, waarin de autoriteiten steeds dichter naar je toe kruipen en je gaan pakken. 

Welke VR game ga jij als eerst spelen? Laat het ons weten in de comments!
Ga er lekker op los en geniet van je VR avontuur op Steam! 😄

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook te gek!