Esports- en Sports betting: Hoe werkt dat nou precies? (+ 3 tips om makkelijker te winnen!)

esports betting

Geschreven door Lotte

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben Lotte, content creator bij Enjoy2day en ik verzorg de tofste content zoals deze blog. Kom ook eens kijken op onze Socials Waar wacht je nog op! Ik zie je zo..🤩
Esports- en Sports betting: Hoe werkt dat nou precies? (+ 3 tips om makkelijker te winnen!)

25-05-21

Met al die sportwedstrijden in Nederland is het natuurlijk leuk om een gokje te doen wie er gaat winnen en wat de uitslag zal worden. Er zijn zelfs mensen die hier geld aan verdienen! 🤔 Dit wordt ‘sports betting’ genoemd. Vandaag duiken we verder in deze wereld en leggen we je alles uit: Van hoe je moet starten tot wat mogelijke valkuilen kunnen zijn. We gaan in op de volgende onderwerpen:

 

  • Wat is dat ‘sports betting‘ dan precies? En hoe werkt dat met e-sports?
  • Wil jij ook starten met gokken? Hier lees je hoe je dat doet en waar je op moet letten.
  • 3 tips en strategieën hoe jij de meeste winst eruit kunt halen! 
  • Op welke games kun je dan wedden? De top 4 e-sports betting games!

Laten we maar snel starten! 

Disclaimer: (E-)Sports betting brengt een enorm risico met zich mee. Speel alleen mee als je boven de 18 bent en weet wat je doet. Enjoy2day geeft alleen tips en adviezen maar is niet aansprakelijk. 

sports betting

Wat is dat ‘sports betting’ dan precies? En hoe werkt dat met e-sports?

Sports betting gaat al meer dan 2000 jaar terug. Toen werd er ook al gewed op wie er ging winnen bij Griekse spelen. En we doen het nu nog steeds! Het idee is simpel: Je zet geld in, schat in wat de uitslag van een wedstrijd wordt en je wint of verliest je geld op basis van de uiteindelijke uitslag. 🤩

In Nederland kun je dit bij de Toto doen. Dit is 18+ en natuurlijk niet zonder risico’s.

Paysafecard

Graag ook starten met betten?

Dat kan snel en gemakkelijk met de Paysafecard. Anoniem en zonder een doorlopend bedrag. Zo zit je nergens aan vast.

Dit gokspelletje kun je natuurlijk ook bij e-sports doen. E-sport is het competitief spelen van een game, waardoor het een wedstrijd wordt. 🎮 En hier kan ook op gewed worden! Bij esports is de variatie van biedingen wel groter. Denk bijvoorbeeld aan het aantal kills of de winnende speler (van de 100).  Je moet voor esports dus wel echt verstand hebben van de game en de players.

 Laten we een voorbeeld pakken: Je wil graag meedoen aan een live betting van een Call of Duty match. Ze spelen in teams. Tijdens het kijken van de wedstrijd zie je dat team blauw echt wel meer kills pakt dan rood. Je zet je bet in op team blauw. Maar, uiteraard is een lager risico ook gekoppeld aan lagere uitkomst.

esports betting
sportsbetting

Wil jij ook starten met gokken? Hier lees je hoe je dat doet en waar je op moet letten.

Begin natuurlijk altijd met research. 💻 Lees jezelf in over hoe alles werkt, waar je op kunt bieden (het is niet altijd legaal!) en hoe je winst kunt maken. Als je daar wat info over hebt verzameld is het van belang om informatie te winnen over de sport waarin jij je verdiept. Duik daarna nog dieper in de wedstrijd waarop jij een bet wil plaatsen. Hoe hebben de spelers eerder gespeeld? Wat staat op internet over de verwachte uitkomst? 🤨

Zodra je veel informatie hebt verzameld en voelt dat je voorbereid bent, kun je een ‘bet‘ plaatsen. Begin altijd met een laag bedrag, om uit te testen of en hoe het werkt. 🏆

Waar je op moet letten is natuurlijk het risico van je bet. Start met lage risico’s. Zet niet in op wedstrijden of sporten waar je niets vanaf weet. Zet dus alleen in op gamers waarvan je de strategie en manier van spelen kent.

Heb je een start gemaakt met een of meer bets? Great, dan gaan we door naar de tips! 

 

sports betting
sports betting

3 tips en strategieën hoe jij de meeste winst eruit kunt halen!

 Als eerste is het handig om een Excel sheet of bestandje bij te houden met welke bets je doet en wat de uitslag was. 📈 Zo zie je snel wat er wel en niet goed gaat en of je winst maakt of niet. Je kunt dan meer gaan inzetten op bets die vaak goed gaan. 

In ons voorbeeld zou je dus kunnen bijhouden welke CoD matches je goed had en welke niet, en hoe dat mogelijk komt. 

🔥 TIP! Graag anoniem gokken, dat kan met de Paysafecard

Een andere tip is om realistisch te blijven. Ervaren sportsbetters maken ongeveer 10% – 20% winst per jaar. De gemiddelde starter verliest 6%. Je moet het dus echt doen als je het leuk vindt, en niet om veel geld te verdienen. 😄

De laatste tip is om voorzichtig te zijn met welke websites en bronnen je vertrouwt. Iedereen kan natuurlijk zeggen dat team A gaat winnen. Maar klopt dat ook? Wees dus altijd objectief. 🔍

Bedenk met wedden in de game Call of Duty dus zelf wat de kansen zijn van het winnen. Ga niet altijd af op wat vrienden zeggen.

 

esports betting
sports betting

Op welke games kun je dan wedden? De top 4 e-sports betting games!

Dit gaat 100% op eigen voorkeur en waar je interesse ligt. Als je echt veel van een game af weet, kun je uiteraard ook betere bets plaatsen. Maar, toch zijn de 4 games FIFA, League of Legends, CSGO en Dota 2 erg populair. 🏅 Op deze 4 games wordt over het algemeen het meest geboden. Je kunt echter op onwijs veel games wedden. 

 

Hopelijk weet je nu iets meer van de uitdagende wereld van het sports betten en e-sports betten. Dit laatste wordt steeds groter en populairder. Wees voorzichtig als je ook een gokje wilt wagen en vraag altijd advies aan naasten. Have fun en tot ziens bij de volgende blog!

 

 Heb jij al ooit meegespeeld? Let us know in de comments! 

Sharing is caring! 

Deel dit artikel aan je vrienden, familie, kleine broertje, 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook te gek!