Alles over bitcoin en crypto: Wat is Bitcoin, hoe werkt het, wat zijn de voordelen en nadelen, tips voor Bitcoin!

crypto bitcoin

Geschreven door Lotte

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben Lotte, content creator bij Enjoy2day en ik verzorg de tofste content zoals deze blog. Kom ook eens kijken op onze Socials Waar wacht je nog op! Ik zie je zo..🤩

Vandaag gaan wij het hebben over, Bitcoin 💸.

Crypto, ofwel cryptocurrency; je kent het vast wel. Denk aan bijvoorbeeld bitcoin! Van die ene oom of vriend die zich daarin heeft verdiept, of misschien heb je er zelf wel in geïnvesteerd. 😀 Het zijn een soort fictieve muntjes die een waarde hebben van echt geld. Wat die waarde is hangt af van de markt. Vandaag leggen we je meer uit over crypto. Zo weet jij straks alles erover! 

Wat is crypto / Bitcoin en hoe werkt het? 
– Hoe kun je crypto kopen of Bitcoin kopen? Hoe koop je crypto met Ideal, Bancontact of Neosurf?
– Wat zijn crypto cadeaukaarten en hoe koop je ze?
– Wat zijn dan de voordelen van investeren in cryptocurrency? De voordelen van Bitcoin.
– En wat zijn de nadelen van het investeren in crypto? En waarom niet investeren?
– Ken jij deze 2 handige tips al over crypto en Bitcoin?

Bitcoin crypto kopen

Wat is crypto en wat is Bitcoin?

Crypto is, zoals gezegd, denkbeeldig muntgeld. 💸 Het bestaat alleen op het internet. Het is niet gebonden aan de wettelijke valuta van een land, maar is overal ter wereld te ‘koop’. Het is dus meer een soort ruilmiddel. 🤔 Tegenwoordig heb je heel veel verschillende cryptomunten, denk maar aan Bitcoin en Ether. Bitcoin is dus een van de vele crypto munten die er zijn. Je bewaart je crypto munten in een ‘wallet‘, een online portemonnee.

Hoe werkt Bitcoin en hoe werkt crypto?

Crypto schommelt sterk in waarde. Daarom zie je op het nieuws zoveel ‘crash in bitcoin‘ of ‘miljoenen winst’ voorbij komen. 🤑 De kunst is natuurlijk om wanneer de koers het laagst is de munt te kopen, en op het hoogste punt weer te verkopen. Maar wanneer de koers gaat stijgen of dalen en hoe sterk, is lastig te voorspellen. Dat maakt het leuk om te doen! 🤪 Met Bitcoin werkt dit precies zo. 

Bitcoin crypto cadeaukaart

Investeren in Bitcoin op een veilige manier?

Wist je dat je Neosurf cadeaukaarten kan gebruiken om Bitcoin of andere crypto te kopen? Dat scheelt je een hoop administratie. Haal snel en voordelig jouw Neosurf kaarten bij Enjoy2day. Direct geleverd in je mailbox; dat betekent dezelfde dag nog crypto kopen!


Hoe kun je crypto kopen of Bitcoin kopen? Hoe koop je crypto met Ideal, Bancontact of Neosurf?

Het makkelijkst is om de cryptomunten op te laten slaan door een app. Als je een app download waarin je met crypto kunt handelen, kun je makkelijk met iDeal (of Bancontact) betalen en dan bewaart de app jouw geld en crypto. 💰 Je kan er ook voor kiezen om het zelf te bewaren in een ‘wallet’ maar daarvoor moet je wel echt goed weten wat je doet. Met Neosurf kun je tegenwoordig ook Bitcoin kopen, dan moet je alleen wel een veilige en betrouwbare exchange website vinden om het om te ruilen. Dat kan nog wel eens spannend zijn dus wees op je hoede! 😧

Bitcoin charts koers

Wat zijn crypto cadeaukaarten en hoe koop je ze?

Crypto cadeaukaarten zijn gewone cadeaukaarten waarmee je dus cryptomunten kunt kopen. Perfect als je het een keer wil uittesten zonder al te veel bankgegevens in te vullen. 😁 Deze zijn vooral online te koop.Wat zijn dan de voordelen van investeren in cryptocurrency? De voordelen van Bitcoin.

Als eerste is er echt veel geld in te verdienen. Als je op een laag punt in de koers investeert kun je daar veel winst op maken. 📈🤩 Ook is het systeem goed bestand tegen cyberaanvallen of hackers, dus daar hoef je je niet druk om te maken. Verder is je geld altijd in ‘the cloud’ en dus altijd beschikbaar. En als laatste is het een soort spaarpotje. Geld op de bank wordt juist minder waard, terwijl het met crypto over lange termijn juist (vaak) meer waard wordt. 😇

Bitcoin gif rollercoaster

Wekelijks de beste games geheel gratis geselecteerd voor jou op Telegram. Word snel lid en begin meteen met gamen! Je leest het goed, gratis is ook echt gratis!


En wat zijn de nadelen van investeren in crypto? En waarom niet investeren?

Het is een hele riskante business. Er zitten genoeg hackers die bijvoorbeeld zeggen voor jou je geld te willen investeren en er dan met de buit vandoor gaan. Ook schommelt het enorm. Een flinke Bitcoin crash en je bent al je opgebouwde winst weer kwijt. 😣 Verder is het niet wettelijk beschermd en er is ook weinig toezicht op. Er zijn nog weinig regels over vanuit de Europese overheid. Pas dus op met wat je doet. 📉

🔥 Het kan dus super interessant zijn, maar kijk wel uit wat je doet en doe goed onderzoek van tevoren!

Ken jij deze 2 tips al over crypto en Bitcoin?

Onze allergrootste tip is uiteraard: Verdiep je er goed in. Bekijk YouTube video’s, zoek op TikTok naar mensen die handelen in Crypto en kijk wat de markt doet. Als tweede tip geven wij je mee om met een heel klein bedrag te beginnen wat je kan missen. 😉 Ga bijvoorbeeld wat uitproberen met 20 euro. Kijk hoe het werkt en leer hiervan.

🔥 TIP!  Toch niet helemaal jouw ding? Er zijn ook ‘veilige’ prepaid cadeaukaarten, zoals Neosurf.

Dat was m weer! We hopen dat je veel hebt geleerd over crypto en Bitcoin, en de afweging hebt gemaakt of het misschien iets voor jou zou kunnen zijn. Heb jij al eens geïnvesteerd in crypto? Of ga je dat nog doen? Waarom wel of niet? Laat het weten in de reacties.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook te gek!