Game keys kopen op G2A, Kinguin of Gamivo. Een do of dont + een gouden tip voor goedkope games

Voordelen kopen bij G2A

Geschreven door enjoy2day

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben Lotte, content creator bij Enjoy2day en ik verzorg de tofste content zoals deze blog. Kom ook eens kijken op onze Socials Waar wacht je nog op! Ik zie je zo..🤩
Game keys kopen op G2A, Kinguin of Gamivo. Een do of dont + een gouden tip voor goedkope games

[datetoday]

Welkom terug, vandaag duiken we in de game handel. Wij gaan samen met jou kijken of het slim is om te kopen op marktplaasen zoals G2A, Kinguin, Gamivo of dat je Game keys beter kunt kopen op een Steam, Origin of andere game marktplaatsen.

 • Waarom kopen op een Game Marktplaats?
 • De geheimen achter de werkwijze van G2A, Eneba, Kinguin en Gamivo + Reviews!
 • De risico’s van het kopen van games op ene marktplaats
 • De voordelen van het kopen op game marktplaatsen

Here we go, laten we direct van start gaan!

Je besluit dus naar een game marktplaats te gaan en daar game keys te kopen voor 80% van de adviesprijs.

Waarom kopen op een Game Marktplaats?

Je stuffie of loon is nog niet binnen deze maand, maar je wilt wel alvast een dikke game spelen. Je kunt nu je baas of Duo bellen, alleen zij trappen er niet in. Je besluit dus naar een game marktplaats te gaan en daar game keys te kopen voor 80% van de adviesprijs.

Geen risico lopen op een  miskoop?

Koop dan je giftcards en gamekaarten bij Enjoy2day. Je weet dan dat de licentie veilig is en altijd werkt.  Geen lange wachttijden voor support en direct je code.

Helaas zijn dit niet altijd nette zakenmensen en winkels, maar ook fraudeurs

Op een Game Marktplaats koop je van andere gamers

Game marktplaatsen zoals G2A, Eneba, Gamivo en Kinguin staan te poppelen om je te helpen. Uhmmm….. om de transactiekosten te innen, want de verkopers  (gamers en handelaren) op de marktplaatsen zijn de echte aanbieders. Helaas zijn dit niet altijd nette zakenmensen en winkels, maar ook fraudeurs. Vandaar dat wij in dit artikel je meer vertellen hoe jij toch goedkoop aan je game keys kan komen en waar je op moet letten.

Wat je moet weten over de werkwijze van G2A, Eneba, Kinguin en Gamivo.

Eerst een tipje vooraf. Als je echt van games houdt en je games wilt blijven spelen. Kies dan niet voor game marktplaatsen. Ontwikkelaars verliezen hier enorm veel geld aan.

Game marktplaatsen fungeren dus enkel als de middle man. Zij innen het geld en bieden hun platform aan, zodat andere kunnen verkopen. Wij kochten 100 games en testen de kwaliteit, prijs, werking, service en de gebruiksvriendelijkheid.

Is G2A betrouwbaar of moet ik hier wegblijven?

G2A besteedt hun producten uit aan derden. Zij kopen in bulk bij ontwikkelaars of hun gamekeys komen van de zwarte markt. Het zijn wederverkopers of handelaren die niet bevoegd zijn om zelf games te verkopen.

Je kunt G2A zien als marktplaats.nl maar dan voor gamers. En net zoals bij marktplaats.nl trekt G2A ook oplichters aan. Bij G2A koop je soms van G2A zelf, maar het meest van de gevallen bij particulieren. We geven je zo de testresultaten over G2A.

Kan ik wel veilig kopen op Eneba of Gamivo?

Eneba is een ander platform dan G2A. Hier vind je ook een groot aantal games. Je betaalt veilig met Ideal of een Eneba giftcard. De meeste games zijn afkomstig van gebruikers. Soms zijn er bedrijven die verkopen op Eneba. Dit geldt ook voor Gamivo. In tegenstelling tot Eneba spaar je bij Gamivo ook punten die je later inwisselt voor kortingen. Laten we hieronder eens dieper op onze testresultaten induiken.

Review G2A

Klantenservice: 2/5
Product Prijzen: 
4/5
Trustpilot review: 4/5
Kwaliteit keys: 2/5
Overal rating: 3.00

Fraud score: 8/10
Wachttijd bij problemen: 48 tot 72 uur

Review Gamivo

Klantenservice: 2,5/5
Product Prijzen: 
4/5
Trustpilot review: 3.9/5
Kwaliteit keys: 1,5/5
Overal rating: 2.98

Fraud score: 7.5/10
Wachttijd bij problemen: 24 tot 72 uur

Review Kinguin

Klantenservice: 3/5
Product Prijzen: 
4/5
Trustpilot review: 3.9/5
Kwaliteit keys: 2.5/5
Overal rating: 3.35

Fraud score: 7/10
Wachttijd bij problemen: 12 tot 24 uur

Review Eneba

Klantenservice: 1/5
Product Prijzen: 4.5
/5
Trustpilot review: 4/5
Kwaliteit keys: 1.5/5
Overal rating: 2.75

Fraud score: 8/10
Wachttijd bij problemen: 72 tot 2 weken

Waarom scoren de meeste game marktplaasten zo slecht en moet ik hier wel kopen?

Je kunt zeker shoppen op een game marktplaats, maar alleen als je echt een goedkope game wilt die je direct kunt activeren. Kies dan wel voor een veilige manier van betalen en haal bijvoorbeeld een cadeaukaart van Eneba.

Toch vinden wij het risico zeer hoog. Vooral omdat je schandalig lang moet wachten als er wat mis is. Wij hebben op de bovenstaande marktplaatsen 100 verschillende codes gekocht om te testen. Wees niet bang wij verkopen deze game keys niet.

 

78% van alle keys werkte niet langer dan 3 dagen!

Van de 100 keys werkte 78% al niet meer na 3 dagen. Maar een kleine 5% bleef langer dan een maand geldig. De rest zat er tussenin. Dit zorgt ook voor de hoge fraude percentages bij de game marktplaatsen. Bewaren van een game key zit er dus helaas niet in en raden wij af.

Waar zit nu het grootste risico en wat kan er misgaan?

Als we kijken naar alle risicos dan zijn er dit nog al wat. In tegenstelling tot Steam, de Epic game store, Origin is de kans enorm groot dat je uiteindelijk bedrogen uitkomt. Welke risico’s loop je door een paar euro te besparen.

 • Game keys kunnen worden ingetrokken en werken daarna ineens niet meer.
 • Blokkades op basis van het land waar je in woont. Dit kan komen omdat game keys soms regio gebonden zijn.
 • Slechte en trage service van de aanbieders of tussenpersonen.
 • Hele batches die af worden gekeurd door game leveranciers en dus niet meer werken.
 • Geen geld terug bij problemen
 • Een ban van je account als je sleutels inwisselt omdat deze gestolen blijken te zijn.

 

Helaas zijn er dagelijks horror verhalen te vinden over game aankopen op game marktplaatsen

Je kunt een hoop horrorverhalen vinden over deze game marktplaatsen, maarja als gamer wil je besparen dus soms moet je dit risico lopen. Dit kwam ook voor bij 7000 Sniper elite spelers. Hun game werd geblokkeerd omdat de keys gestolen waren. Je bent dan je game en geld kwijt. Met een beetje pech wordt je account ook nog geblokeerd. 

Zijn er dan helemaal geen voordelen van het kopen van een CDKey bij G2A of Eneba?

Ben je er nog trouwe gamer? Of ben je uit paniek onder het bed van je zusje gaan liggen omdat jouw game straks niet meer werkt of dat je Fornite account gebanned wordt. Er zijn natuurlijk wel voordelen. Laten we eens kijken wat deze dan zijn:

 • Lage prijzen, je betaalt soms 80% minder voor je cdkey
 • Betalen kan met de betrouwbare betaal methodes
 • Sommige aanbieders zijn wel eerlijk en zij verkopen bijvoorbeeld games die over zijn en niet goed verkopen op hun eigen webshops.

Veilig gamen en geld besparen door onze tips aan te houden

Je weet nu wat de risicos en voordelen zijn. Wij houden altijd de volgende regel aan: “Is het te mooi om waar te zijn, doe het dan niet”. Dit geldt voor alles in het leven. Dus ook voor jouw game aankopen. En kom straks niet huilend naar onze chat dat je account op steam is geblokkeerd met daarop 20 games. Wij hebben je gewaarschuwd :D. Hieronder vind je toch nog een tip hoe je wel kunt besparen.

Shop bij legale marktplaatsen zelfs met een leuke korting

Wij raden je aan altijd te shoppen bij stores waar je weet dat je waar voor je geld krijgt. Denk hierbij aan Steam of Origin. Wil je daar goedkope games wacht dan op aanbiedingen zoals tijdens kerstmis of black Friday. Haal voordelig je gamekaarten bij enjoy2day voor een scherpe prijs, wissel daarna de code op en shop met voordeel.

Je kunt ook Gamedeals op Reddit volgen. Daar staan vaak deals van verschillende winkels voor een zeer lage prijs of zelfs gratis games. Ook kun je soms enorm besparen door een Gamepass te kopen. Je hebt dan 100e games voor de prijs van één.

Dit was hem weer, wij gaan nu lekker zelf een potje Call of duty Warzone spelen. Tot de volgende….

P.s Heb jij een tip die niet mag ontbreken, wil je ons advies geven of gewoon wat kwijt over jouw ervaring op deze marktplaatsen. Laat het dan hieronder weten!   

 

Sharing is caring! 

Deel dit artikel aan je vrienden, familie, kleine broertje, 

1 Reactie

 1. Dr pannenkoek

  Thanks voor het advies!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Artikelen

1 Reactie

 1. Dr pannenkoek

  Thanks voor het advies!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook te gek!