Wat zijn de 5 grootste verschillen tussen Windows 10 en Windows 11?

Widgets Windows 11

Geschreven door Lotte

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben Lotte, content creator bij Enjoy2day en ik verzorg de tofste content zoals deze blog. Kom ook eens kijken op onze Socials Waar wacht je nog op! Ik zie je zo..🤩

Vandaag gaan wij het hebben over, Windows 💻.

Windows 11. Wat gaat dat toch snel he, die ontwikkelingen. 🤔 En dat terwijl een aantal jaar geleden werd gezegd dat er geen nieuwe Windows versie zou komen na Windows 10. Voor als je even niet meer bijhoudt wat nou de verschillen zijn, hebben wij hier een mooi overzicht van alle verschillen tussen Windows 10 en 11. 🤗 Zo kun jij handig voor jezelf afwegen of je het de moeite waard vindt of niet. Ready?

Windows 10 vs 11 op het gebied van prestaties, wat verandert er in de computer zelf? 
– Qua looks en interface verandert er het allermeeste! Neem snel een kijkje bij Windows 11.
– Opgelet gamers: Ook voor jullie verandert er wat. Gamen met Windows 11?!
Widgets in Windows 11: Hoe werkt het en wat kun je ermee?
Apps downloaden, films zoeken en Disney+ streamen op je Windows computer.
– Is er dan ook iets negatiefs aan Windows 11, wat zijn de nadelen van Windows 11
– En als laatste ons advies: Windows 11 downloaden, ja of nee? Is Windows 11 beter? 

Windows 11 startmenu

Windows 10 vs 11 op het gebied van prestaties, wat verandert er in de computer zelf?

Als eerste wordt je laptop of PC er sneller van, zo claimt Microsoft. Zo zou je apparaat 25% sneller opstarten wanneer je de nieuwe Windows installeert. 💨 Zelfs als je apparaat veel programma’s en activiteiten tegelijk moet runnen, zou het je apparaat sneller maken. Ook claimt Microsoft dat Windows 11 minder geheugen en opslag gebruikt en dat er fouten en problemen zijn opgelost. 🤩

Qua looks en interface verandert er het aller meeste! Neem snel een kijkje bij Windows 11. 

Hier links zie je hoe de nieuwe ‘home’ interface eruit gaat zien. De balk onderin is van links naar het midden verplaatst, en er is nu een simpelere mogelijkheid om tussen je tabbladen te switchen. 😄 Ook je start menu staat nu in het midden, wat meer op Mac lijkt. Het startmenu is in Windows 11 ook wat eenvoudiger geworden, met je meest gebruikte apps duidelijk zichtbaar. Ziet er strak uit als je het mij vraagt! 😇

Widgets Windows 11

Zelfs de beste Windows aanbiedingen!

Wij leveren niet alleen games, maar ook Windows 10 en andere Windows varianten. Wist jij dat al? Bekijk snel onze scherpe prijzen en kies jouw favoriet! 🙂 En oh ja, we leggen je ook uit hoe je de download dan start. Zodat jij meteen kan genieten!


Opgelet gamers: Ook voor jullie verandert er wat. Gamen met Windows 11?!

De beeldkwaliteit wordt beter, games laden sneller en er zit meer detail in de games zelf. 🎮 Dat klinkt erg veelbelovend, toch? Vooral Xbox werkt goed met Windows 11. Zo kun je games makkelijker vinden en is alles in 1 plek gebundeld. 😍 Welke game ga jij uittesten in Windows 11? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Tegels Windows 10

Widgets in Windows 11: Hoe werkt het en wat kun je er mee? 

Deze update is erg praktisch en ziet er ook mooi uit. Je kunt namelijk zelf deze ‘widgets‘ customizen, totdat jij er handig mee kan werken. Als je bijvoorbeeld even het weer of je route wil checken. 😋 Of handig om een to-do lijstje te maken! Ook kun je je foto’s of agenda eraan koppelen. Maak er wat leuks van!

🔥 TIP! Zet je agenda en to do lijst er sowieso tussen, zo weet je wat je moet doen en vergeet je nooit een afspraak.Apps downloaden, films zoeken en Disney+ streamen met Windows 11? Hoe dan?

In de Microsoft Store kun je nu alle android apps ook downloaden op je PC, net zoals dat je Disney+ titels kan zoeken. Dat wordt lekker kijken! 🎥 

Disney+ on Windows 11

Wekelijks de beste games geheel gratis geselecteerd voor jou op Telegram. Word snel lid en begin meteen met gamen! Je leest het goed, gratis is ook echt gratis!


Is er dan ook iets negatiefs aan Windows 11, wat zijn de nadelen van Windows 11?

Een aantal apps zullen verdwijnen uit het standaard pakket (die kun je nog wel downloaden), zoals OneNote en Skype. Internet Explorer gaat voorgoed weg. 🤨 Ook gaan de veelgebruikte ‘tegels’ weg uit het start menu. Een ander nadeel is dat je de taakbalk ook niet meer naar links of rechts op je scherm kan verschuiven. Hij blijft onderin staan. 😪

En als laatste ons advies: Windows 11 downloaden, ja of nee? Is Windows 11 beter?

Naar onze mening is de gratis update van Windows 10 naar 11 de moeite waard. Vooral visueel is het een stuk aantrekkelijker en overzichtelijker, en een sneller systeem is natuurlijk altijd handig. 😁 Voor ons geven vooral de overzichtelijkere taakbalk, het startmenu en de widgets de doorslag. 

En wat vind jij ervan? Ga jij de overstap maken naar Windows 11? En waarom? We zijn razend benieuwd! 😇 Laat je mening achter in de reacties, en dan zien we je hopelijk volgende week weer bij de nieuwe blog. Bedankt voor het meelezen! 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook te gek!