De 10 meest gestelde vragen over Playstation kaarten

Hoi! Wij krijgen vaak vragen over Playstation cadeaukaarten / giftcards. In dit overzicht gaan wij de meest gestelde vragen bespreekbaar maken. Kijk je even mee?

Vraag 1: Wat is een Playstation Netwerk kaart? #

Een Playstation kaart koop je om je Playstation tegoed aan te vullen. Met Playstation tegoed kun je shoppen in de Playstation Store. Je kunt de Playstation cadeaukaart die je hebt gekocht direct besteden om dus games, skins, in-game items of DLC’S te kopen.

Vraag 2: Kan ik een Playstation giftcard wereldwijd gebruiken? #

Nee, dat kan helaas niet. Een Playstation cadeaukaart is landgebonden. Als je de Playstation voucher dus in Nederland wilt gebruiken, dan koop je een Playstation kaart geschikt voor Nederland. Als je in een ander land bent, koop je in dat land een Playstation kaart om daar te kunnen gebruiken.

Vraag 3: Hoe lang is een Playstation voucher geldig? #

Een Playstation cadeaukaart is altijd 1 jaar geldig. Je dient de Playstation kaart dus binnen 1 jaar te activeren. Als het eenmaal in je account staat maakt het niet uit wanneer je het verzilverd.

Vraag 4: Waar kan ik terecht voor hulp? #

Mocht je een vraag hebben over Playstation, dan raden wij aan om contact op te nemen met de klantenservice van Playstation. Je kunt voor hulp terecht bij Playstation Ondersteuning, bellen met de klantenservice in Nederland (020 709 5025) of contact opnemen via probleemoplossing. Als je een vraag hebt over de aankoop van een Playstation voucher / giftcard, neem dan even contact op met de klantenservice van de (web-)winkel waar je de kaart gekocht hebt.

Vraag 5: Hoe kun je het makkelijkst een Playstation voucher activeren en verzilveren? #

  1. Ga naar de Playstation website en log je account in.
  2. Klik op de smiley rechtsboven en klik op ”Wissel code in
  1. Voer de voucher code in die je hebt ontvangen.
  1. Klik vervolgens op “inwisselen” en je bent klaar! Het tegoed staat op je Playstation account bijgeschreven.

Vraag 6: Krijg ik de PSN cadeaukaart direct geleverd #

Ja, je krijgt gelijk na je aankoop een e-mail met de playstation voucher code. Deze is ook direct te gebruiken. Dus activeer hem vlug en vul je Playstation tegoed snel aan. Wie weet speel jij dan vanavond al met een te gekke nieuwe skin.

Vraag 7: Ik kan de code niet verzilveren #

Het kan zijn dat dit komt omdat de Playstation servers overbelast zijn (dit komt regelmatig voor). Wat je kunt doen is het via een andere manier te verzilveren, bijvoorbeeld via je laptop / computer, telefoon of op de Playstation in je account. Als dit niet werkt raden wij aan om even contact op te nemen met de klantenservice van de (web-)winkel waar je de kaart gekocht hebt.

Vraag 8: Kan ik meerdere Playstation vouchers gebruiken op één account? #

Ja hoor, dat kan zeker. Je kunt onbeperkt het tegoed op je account blijven opwaarderen met Playstation kaarten.

Vraag 9: De code werkt niet #

Dat is vervelend, maar in de meeste gevallen komt dit door het maken van een typefout bij het invullen van de code. Regelmatig gebeurt er het volgende: Rl (kleine L) invoeren in plaats van RI (hoofdletter L), en O (hoofdletter o) in plaats van 0 (nul). Het beste wat je kunt doen is de mail die je hebt gehad van ons openen en de code kopiëren en plakken. 

Vraag 10: Het tegoed wordt niet bijgeschreven #

Geduld, het kan tot 24 uur duren voordat het tegoed aan je account is toegevoegd. Mocht het na 24 uur nog niet bijgeschreven zijn, neem dan contact op met de klantenservice van de winkel waar je de kaart hebt gekocht.

Disclaimer
Enjoy2day geeft basis advies en tips voor de activatie en installatie maar kan geen gegevens inzien van accounts en is slechts een wederverkoper. Enjoy2day behoud het recht om klanten door te sturen naar de officiële aanbieder. Alle afbeeldingen in deze handleiding behoren tot de rechtmatige eigenaar.

Powered by BetterDocs