Windows 11: Hoe werkt het? Hoe installeer je Windows 11? Moet ik switchen van Windows 10 naar 11?

Welkom bij deze handige bijbel over Windows 11! Vandaag leggen we je alles uit: Wat Windows 11 is, hoe je het installeert en of het de moeite waard is. 🤩

Wat is Windows 11? #

Windows 11 is het allernieuwste besturingssysteem, gelanceerd in oktober 2021: de opvolger van Windows 10. Moeite waard of juist nog even wachten? We hebben het voor je uitgelegd in onze blog over Windows 11.

Wat heb je nodig voor je Windows 11 kan installeren en downloaden? Wat zijn de systeemeisen van Windows 11? #

✔ Allereerst moet je systeem natuurlijk voldoen aan de eisen. Niet elke computer kan namelijk Windows 11 draaien. Dat geeft niks, want er blijven tot 2025 updates komen van Windows 10. De specifieke systeemeisen kun je hier vinden.
✔ Je hebt natuurlijk ook een PC of computer nodig voor de download.

✔ Je kunt ook een app downloaden van Windows, de health check app (Scroll helemaal naar onder). Die geeft direct aan in wat voor staat je computer is, en of je dus Windows 11 kan downloaden of niet. Je kunt de app downloaden met de volgende stappen:

  1. Scroll omlaag tot er health check app staat
  2. Klik op download
  3. Klik op ‘installeer’ en daarna op ‘voltooien’
  4. Nu klik op je op ‘zoek nu’ en je PC of computer gaat direct zoeken naar of je computer geschikt is en waarom wel of niet.

Waar moet je extra op letten bij het installeren van Windows 11? #

✔ Wij raden je aan om vantevoren een backup van je bestanden te maken. Stel de update mislukt, dan kun je ten minste nog bij je bestanden zonder dat alles gereset moet worden en er niets meer over is.

Wat zijn de verschillen tussen Windows 10 en Windows 11? #

De verschillen hebben we allang en breed bekeken in onze blog over Windows 10 vs 11. Check it out!

Hoe download je Windows 11? #

Iedereen waarbij de laptop of PC geschikt is, krijgt vroeg of laat een melding dat er een update klaarstaat. Dat kan nog tot de zomer van 2022 duren. Je kunt wel vast kijken of de update klaarstaat voor jou. Dat kan in de instellingen bij updates en dan ‘zoek naar updates’.

Wil je niet langer wachten? Dan kun je het ook handmatig installeren. We raden dat wel af, omdat Windows een volgorde maakt met wie ze wanneer aan de beurt laten komen, op basis van wat je PC of laptop kan hebben. Latere versies zijn natuurlijk beter geupdate dan de eerste versie. 😃

Handmatig Windows 11 downloaden #

  1. Ga naar de website van Windows
  2. Klik op ‘download nu’
  3. Dubbelklik op het gedownloadde .exe bestand
  4. Klik op ‘installeer’ en je download start nu! Het kan wel een tijd duren, dus heb geduld.

Ook kun je bij Enjoy2day een licensie van Windows 11 in huis halen. Dat laat nog even op zich wachten.

Meest voorkomende problemen met het installeren en downloaden van Windows 11 #

✖ Foutmelding Hulpprogramma nu downloaden lukt niet
✔ Oplossing Voor mensen met een Mac werkt dit inderdaad niet op deze manier. Je kan wel de ISO-versie downloaden in plaats van de normale versie, die werkt op veel computers wel altijd.

✖ Foutmelding 0xc1900101
✔ Oplossing Zorg dat je voldoende opslagruimte hebt en schakel antivirus programma’s tijdelijk uit. Werkt dat ook niet? Lees dan hier welke stappen je verder kan volgen.

✖ Foutmelding Deze pc kan Windows 11 niet uitvoeren
✔ Oplossing Je systeem is dan niet geschikt voor Windows 11. Bekijk vantevoren goed of je pc aan de eisen voldoet.

✖ Foutmelding 0x8007007f
✔ Oplossing Dit is een veelvoorkomende foutmelding, een echte oplossing vanuit Windows is er nog niet. Probeer met je rechtermuisknop op ‘administratieve rechten’ te klikken, soms werkt het dan wel. Zorg ook weer dat je je antivirus programma’s uitschakelt en dat je voldoende opslagruimte hebt.

Problemen installeren en downloaden Windows 11 #

Ervaar je nu nog steeds problemen? Neem dan contact op met de klantenservice van Windows. Dat kan hier.

Disclaimer
Enjoy2day geeft basis advies en tips voor de activatie en installatie maar kan geen gegevens inzien van accounts en is slechts een wederverkoper. Enjoy2day behoud het recht om klanten door te sturen naar de officiële aanbieder. Alle afbeeldingen in deze handleiding behoren tot de rechtmatige eigenaar.

Powered by BetterDocs